Mr Ronald Kool: bevlogen verkeersstrafrechtadvocaat

Als advocaat merkte ik jaren terug dat er voor verdachten in verkeersstrafzaken eigenlijk niet veel geregeld was. Voor verdachten van “gewone” strafzaken werd van alles en nog wat aan hulp opgetuigd. Maar mensen die een fout in het verkeer hadden gemaakt, moesten het zelf maar uitzoeken. Mijn inzet voor deze groep stuitte eerst op weerstand, maar inmiddels is onze hulp een begrip en kan ik zelfs bekende Nederlanders en collega-advocaten tot mijn klantenkring rekenen.

Omdat ik het onredelijk vond dat er voor verkeerszondaars geen hulp klaarstond, heb ik in 2005 een exclusieve service bedacht voor verkeersdeelnemers die in de fout waren gegaan. Met een speciale website werden bestuurders geholpen van wie het rijbewijs was ingevorderd omdat zij teveel hadden gedronken of te snel hadden gereden. Ook wie bij een ongeval betrokken was, kon bij mij aankloppen.

Zowel binnen als buiten de beroepsgroep werd schamper op het initiatief gereageerd. En ook op het kantoor waar ik toen werkte, waren de reacties niet onverdeeld positief. Kantoorgenoten vroegen zich af of ik mij niet beter met “echte zaken” kon bezighouden.

Ondanks de scepsis en weerstand bij anderen, besloot ik dit initiatief toch door te zetten. Ik was er namelijk van overtuigd dat er voor deze  groeiende groep verkeersdeelnemers iets geregeld moest worden. Ik werd daarbij geholpen door mijn medewerkster Ellen Tjebbes die ook toen al voor mij werkte. Toen ik in april 2005 op Radio 538 te horen was in een interview met Edwin Evers in zijn ochtendshow 'Evers staat op', stond de telefoon opeens roodgloeiend. Mijn idee sloeg bij de doelgroep in elk geval meteen aan. Er volgde veel media-aandacht, maar ook toen waren de reacties nog verdeeld. Een journalist vroeg, tot mijn stomme verbazing, zelfs aan een Kamerlid of deze vorm van rechtshulp “wel in de haak was”. Belachelijk natuurlijk, maar het schetst wel de sfeer die er toen heerste.

Ruim 20 jaar verder: volwassen rechtsgebied

Inmiddels zijn we 20 jaar verder en heeft de rechtshulp aan verkeersdeelnemers een eigen, volwassen plek in mijn praktijk gekregen. Niet voor niets wijzen collega-advocaten hun cliënten naar mij door, vragen zij om advies of zijn zij zelf klant in mijn praktijk. Door de jaren heen heb ik samen met Ellen duizenden bestuurders bijna letterlijk weer op (de) weg geholpen. En als het nodig is, staan wij ook voor u klaar!

Mr Ronald Kool is lid van de specialistenvereniging van Strafrechtadvocaten de NVSA en van de European Criminal Bar Association ECBA.

Na mijn interview met Edwin Evers in zijn goed beluisterde ochtendshow stond de telefoon roodgloeiend. Ronald Kool, advocaat

Advocaat verkeersrecht

Mr. Ronald Kool is een ervaren verkeersstrafrechtadvocaat. Hij luistert aandachtig naar zijn cliënten, heeft een goede dossierkennis en bereidt zijn cliënten grondig voor op de zitting. Zo bereikt hij steeds het best mogelijke resultaat. Ook als het om ernstige verkeerszaken gaat.

Verkeersrechtadvocaat.nl is een initiatief van Ronald Kool. Hij is behalve een ervaren advocaat, ook de uitvinder van de speciale website voor automobilisten die hun rijbewijs kwijt zijn geraakt: www.rijbewijsingevorderd.nl. In 2005 is Ronald Kool met deze website begonnen. De lancering vond plaats in het populaire radioprogramma "Evers staat op", op Radio 538. Sindsdien heeft Ronald Kool naam gemaakt als advocaat verkeersrecht.  

Ronald Kool heeft zich de afgelopen 20 jaar toegelegd op het verlenen van rechtsbijstand aan verkeersdeelnemers die zich voor de strafrechter of officier van justitie moeten verantwoorden. Door zijn jarenlange ervaring is hij goed in staat de situatie waarin zijn cliënten terecht zijn gekomen te analyseren en daarop de juiste verdediging te baseren. Hij wordt bijgestaan door zijn eveneens zeer ervaren medewerkster Ellen Tjebbes.