Alcohol en invordering rijbewijs? Geen nood!

Rijden met teveel alcohol op leidt eerder dan u denkt tot de invordering van uw rijbewijs. Gelukkig kunnen onze ervaren specialisten u snel weer op weg helpen.

Jaarlijks worden duizenden bestuurders aangehouden nadat zij met alcohol op aan het verkeer hebben deelgenomen. Dus als u hiermee te maken krijgt, bent u bepaald niet de enige. Wie met teveel drank op de weg op gaat, is een groot gevaar voor anderen en voor zichzelf. Daarom treedt justitie hard op tegen rijden onder invloed van alcohol.

Wanneer de uitkomst van de ademanalyse hoger is dan 570 u/gl dan leidt dat standaard tot invordering van uw rijbewijs door de politie.  Binnen 14 dagen krijgt u bericht van de Centrale Verwerkingseenheid Openbaar Ministerie in Utrecht: het CVOM. Uw ingevorderde rijbewijs blijft in bijna alle gevallen enkele maanden ingevorderd. Hoe lang u het rijbewijs voorlopog moet missen, leest u hier. Afwachten helpt niet, bellen met de verkeersrechtavdocaat meestal wel.

In onderstaande tabel kunt u snel zien of uw rijbewijs terecht is ingevorderd of kan worden ingenomen:

Natuurlijk wilt u snel geholpen worden als uw rijbewijs ingevorderd is. En het liefst door een advocaat die van wanten weet. Lees hieronder wanneer uw rijbewijs precies wordt ingevorderd en hoe u uw ingevorderd rijbewijs terug kan krijgen.

In onderstaand schema kunt u zien wanneer uw rijbewijs door de politie mag worden ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd bij:

Adem alcoholgehalte Ugl Alcohol in het bloed in promille (‰)
Gevorderd bestuurder (rijbewijs langer dan 5 jaar in bezit) > 570 ugl > 1,3 ‰
Beginnend bestuurder (rijbewijs nog geen vijf jaar in bezit)  > 350 ugl > 0,8 ‰
"Na drie weken had ik mijn rijbewijs alweer terug. Terwijl het voor vier maanden was ingehouden. Mijn verkeersrechtadvocaat heeft mij fantastisch geholpen!" Jan B. (43) Amsterdam, vertegenwoordiger

Waarom een advocaat inschakelen?

Uw rijbewijs is ingevorderd. Wat nu?

Veel mensen die met een ingevorderd rijbewijs worden geconfronteerd zitten met hun handen in het haar. Het is niet eenvoudig zelf de weg te vinden in het oerwoud van wetten, regels en telefoonnummers. En in veel gevallen blijkt dat zelf ondernomen actie niet tot het gewenste resultaat leidt. Schakel daarom meteen na invordering van uw rijbewijs een advocaat in. Hij informeert, weet de weg, onderneemt alleen actie als dat zinvol is en hij vertelt u van tevoren wat uw kansen zijn. 

"Ik dacht dat ik mijn rijbewijs na 10 dagen automatisch terug zou krijgen, maar dat was een vergissing. Jammer dat ik teveel tijd heb verspeeld door te wachten". Jetty (31) fotograaf