Rijbewijs ingevorderd alcohol

Rijden met te veel alcohol op leidt eerder dan u denkt tot de invordering van uw rijbewijs. U bent uw rijbewijs dan al snel vier tot acht maanden kwijt. En dat heeft grote consequenties voor uw werk en in privé.

Wie met teveel drank op de weg op gaat, is een gevaar voor anderen en voor zichzelf. Daarom treedt justitie steeds harder op tegen rijden onder invloed van alcohol of drugs. Voor u betekent het plotselinge verlies van uw rijbewijs dat u mogelijk maandenlang uw werk niet meer kan doen of aan huis geluisterd bent. Woon- werkverkeer wordt een probleem. Als voor uw werk moet rijden, is dat onmogelijk. En wat dacht u van het halen van de zaterdagse boodschappen en het naar school of sport brengen van de kinderen? Het wordt onmogelijk of in elk geval veel lastiger dan u gewend bent. Afwachten helpt niet, bellen met ons meestal wel.

 

Een advocaat helpt u uw rijbewijs terug te krijgen.

Toch is er geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. In de meeste gevallen kunnen wij u weer snel op weg helpen.

Veel mensen die met een ingevorderd rijbewijs worden geconfronteerd zitten met hun handen in het haar. Het is niet eenvoudig zelf de weg te vinden in het oerwoud van wetten, regels en telefoonnummers. En in veel gevallen blijkt dat zelf ondernomen actie niet tot het gewenste resultaat leidt. Tijdverlies en afwijzing van zelf ingediende verzoeken? Wij krijgen dagelijks teleurgestelde mensen aan de lijn die in het doolhof dat Justitie heet, de verkeerde afslag hebben genomen. Schakel daarom meteen na invordering van uw rijbewijs een gespecialiseerde advocaat in. Hij informeert u, weet de weg, onderneemt alleen actie als dat zinvol is en hij vertelt u van tevoren wat uw kansen zijn. En dat alles tegen een aantrekkelijk en van tevoren afgesproken tarief. 

"Ik dacht dat ik mijn rijbewijs na 10 dagen automatisch terug zou krijgen, maar dat was een vergissing. Jammer dat ik teveel tijd heb verspeeld door te wachten". Jetty (31) fotograaf

Wanneer wordt rijbewijs ingevorderd na alcohol?

Uw rijbewijs wordt wegens het gebruik van alcohol in het verkeer ingevorderd bij de volgende uitslag van de ademanalyse.

In onderstaande tabel kunt u snel zien of uw rijbewijs terecht is ingevorderd of kan worden ingenomen:

Natuurlijk wilt u snel geholpen worden als uw rijbewijs ingevorderd is. En het liefst door een advocaat die van wanten weet. Lees hieronder wanneer uw rijbewijs precies wordt ingevorderd en hoe u uw ingevorderd rijbewijs terug kan krijgen.

In onderstaand schema kunt u zien wanneer uw rijbewijs door de politie zal worden ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd bij:

Adem alcoholgehalte Ugl Alcohol in het bloed in promille (‰)
Gevorderd bestuurder (rijbewijs langer dan 5 jaar in bezit) > 570 ugl > 1,3 ‰
Beginnend bestuurder (rijbewijs nog geen vijf jaar in bezit)  > 350 ugl > 0,8 ‰