Belgisch rijbewijs ingevorderd in Nederland

Het komt geregeld voor dat de Nederlandse politie in Nederland een Belgisch rijbewijs invordert. Wie zich in Nederland schuldig maakt aan een snelheidsovertreding of rijden onder invloed, kan zware straffen tegemoet zien.

Wie in Nederland een auto bestuurt met een ademalcoholgehalte van meer dan 570 Ugl  (1,3 promille) moet zijn rijbewijs voor minstens 2 maanden inleveren. Belgische bestuurders kunnen een Nederlandse advocaat vragen te bemiddelen bij het eerder terugkrijgen van het rijbewijs. Verkeesrrechtadvocaat.nl heeft al veel, doorgaans Vlaamse, automobilisten geholpen hun rijbewijs eerder terug te krijgen. 

Belgisch rijbewijs eerder terugkrijgen

Om een in Nederland ingenomen Belgisch rijbewijs eerder terug te krijgen, kunt u ons vragen een zogenaamd 'klaagschrift' in te dienen bij de Rechtbank in het gebied waar de overtreding is gebeurd.

Dit klaagschrift wordt uiteraard in overleg met de Belgische bestuurder door ons opgesteld en ingediend. Daarna wordt de zaak behandeld door de Rechtbank tijdens een zogenaamde mondelinge behandeling. U wordt daarbij uiteraard bijgestaan door een advocaat. Deze raadsman zal van tevoren telefonisch contact met u opnemen en met u bespreken wat u op de zitting kunt verwachten. 

Zware straffen voor Belgische bestuurders in Nederland

De straffen voor rijden onder invloed zijn in Nederland fors hoger dan in Belgiƫ. Wie in Nederland rijdt met 1,3 promille, raakt als het aan Justitie ligt, voor zes maanden zijn rijbevoegdheid kwijt.

Bovenop de rijontzeggingen komen hoge geldboetes die makkelijk tot € 1.000,- kunnen oplopen. Ook worden  er in sommige gevallen werkstraffen opgelegd. Is uw rijbewijs in Nederland ingevorderd of heeft u een ernstige overtreding begaan of bent u betrokken geweest bij een ongeval? Neem contact op voor meer informatie of bijstand.