Vragen

Vanaf wanneer loopt de invordering en mag ik nog autorijden?

Onmiddellijk  nadat uw rijbewijs door de politie is ingevorderd, mag u niet meer rijden.

Is er sprak van een vormfout als de Officier van Justitie niet binnen 10 dagen over de inhouding van mijn rijbewijs heeft beslist?

Inderdaad, de Officier moet binnen 10 dagen een beslissing nemen. Maar dat betekent niet dat u binnen tien dagen bericht moet krijgen. Doorgaans krijgt u pas na 10 dagen bericht, maar dat betekent niet dat er een fout is gemaakt. Uw advocaat kan aan de hand van het proces verbaal  nagaan of de Officier inderdaad binnen tien dagen zijn beslissing heeft genomen.

Kan ik u ook buiten kantoortijden bereiken?

Bel op werkdagen via 085 401 7633. 's Avonds en in het weekend zijn wij bereikbaar op 06 1709 1710. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar: info@verkeersrechtadvocaat.nl. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Kan een advocaat het verschil maken?

Wij  kennen de regelgeving, richtlijnen en procedures. Vooraf wegen wij uw kansen af en adviseren u wat u moet doen. Ook wordt u geinformeerd over wat u bij de rechter kunt verwachten, hoe u zich moet opstellen en wat u beter wel en niet kunt zeggen. Advocaten zijn professionele tegenspelers van de Officier van Justitie. U staat er dus letterlijk niet alleen voor!

Kan ik ook in het weekend en na 18.00 uur bij u terecht?

U kunt buiten kantoortijden bellen met 06 1709 1710. Of stuur een e-mail, inclusief een beschrijving wat u is overkomen en uw telefoonnummer, naar info@verkeersrechtadvocaat.nl. U krijgt dan zo mogelijk ook na 18.00 uur en in het weekend bericht van ons. Let wel, wij kunnen alleen iets voor u doen als de Rechtbank en het Openbaar Ministerie bereikbaar zijn (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur).

Ik heb een brief van het CBR ontvangen. Wat nu?

Als wij uw zaak behandelen of behandeld hebben, krijgt u van ons uiteraard ook advies over wat u van het CBR kunt verwachten. "Losse" CBR-zaken nemen wij helaas niet aan.

Ik moet terechtstaan. Kunt u mij helpen?

Uiteraard kunnen wij u ook helpen als u bent uitgenodigd door de Officier van Justitie voor een Om-hoorzitting of als u bent gedagvaard om bij de rechter te verschijnen, ongeacht of uw rijbewijs ingevorderd is geweest of niet. Bent u opgeroepen omdat u een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, of het verkeer in gevaar heeft gebracht of omdat u in hoger beroep bent gegaan, neem ook dan gerust contact met ons op.

Werkt u door heel Nederland?

Wij kunnen u in een groot deel van Nederland behulpzaam zijn.

Op welke kosten moet ik rekenen?

U hoort vooraf van ons precies wat de rechtsbijstand gaat kosten. Dus geen onaangename verrassingen achteraf.