Rijbewijs terug na invordering

Is uw rijbewijs ingevorderd door de politie? Dan wilt u natuurlijk maar één ding: uw rijbewijs terug! U bent namelijk voor uw werk, uw bedrijf of voor uw privéleven afhankelijk van uw rijbewijs. U kijkt uit naar de dag dat u uw rijbewijs terug krijgt, zodat u uw werk of privéleven weer kunt oppakken. De verkeersrechtadvocaat helpt u om uw rijbewijs terug te krijgen. De teruggave van uw rijbewijs is bij de gespecialiseerde advocaten van ons kantoor in goede handen. Wij hielpen de afgelopen jaren al talloze automobilisten. Wilt u uw rijbewijs terug? Bel ons op onderstaand nummer.

Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?

Advocaten van ons kantoor worden vaak gevraagd: “Hoe kan ik mijn rijbewijs terug krijgen als dat door de politie is ingevorderd?”. Het antwoord daarop is eenvoudig: één van de medewerkers van de Verkeersrechtadvocaat beoordeelt of uw zaak kansrijk is en of er mogelijkheden zijn uw rijbewijs na invordering eerder terug te krijgen. Als er een positief advies volgt, neemt de medewerker uw gegevens op en stelt aan de hand van een telefonisch interview een verzoek van teruggave rijbewijs, ofwel een klaagschrift, voor u op. Als er voldoende informatie is verzameld, het klaagschrift is opgesteld en ingediend, zal de rechtbank u en uw advocaat op een termijn van twee à drie weken uitnodigen voor een zitting waarin over de teruggave van het rijbewijs wordt geoordeeld.

Rijbewijs ingevorderd: wanneer terug?

De rechter zal op de zitting uitgebreid het verzoek teruggave rijbewijs met u bespreken. De advocaat van ons kantoor, die u bij de behandeling van het verzoek om teruggave van uw rijbewijs bijstaat, zal de argumenten waarom u uw rijbewijs terug wilt krijgen, aan de rechter voorleggen. Ook kijkt de advocaat naar het proces-verbaal. Soms zijn vormfouten reden uw rijbewijs na invordering weer terug te geven. Nadat de Officier van Justitie zich over de teruggave van uw rijbewijs heeft uitgelaten, zal de rechter doorgaans gelijk uitspraak doen. Dat is mooi, want u wilt natuurlijk snel weten of en wanneer u uw rijbewijs terug zult krijgen.

KnD Advocaten zorgde ervoor dat ik binnen korte tijd weer aan het werk kon. Dat heeft mij veel geld bespaard want als ik niet mag rijden, kan ik de weg niet op en verdien ik niets. John de Jong (42), vertegenwoordiger Amsterdam

Rijbewijs terug na invordering door Openbaar Ministerie

Doorgaans doet de rechter meteen na afloop van de behandeling uitspraak in uw zaak over uw verzoek teruggave rijbewijs. Als besloten wordt dat u uw rijbewijs terugkrijgt, betekent dat nog niet dat u meteen weer mag rijden. Dat mag pas weer als u uw rijbewijs terug heeft gekregen van het Openbaar Ministerie. Uw rijbewijs wordt aangetekend naar u opgestuurd. Gaat u toch rijden, dan loopt u de kans dat u het rijbewijs kwijt raakt. Daarmee maakt u de problemen alleen maar groter. Wij adviseren onze cliënten dan ook dringend niet te gaan rijden voordat zij het rijbewijs terug hebben.

Rijbewijs terugkrijgen met de hulp van een advocaat

Wilt u meer informatie over teruggave van uw rijbewijs? Aarzel dan niet en bel met 085 401 76 33 en laat u door een advocaat informeren over het terugkrijgen van uw rijbewijs.